Nieuwsarchief

Het nieuws van Fysiotherapie De Lus

Sporten als je verkouden bent: doen of niet doen?

14 februari 2022

Een droge keel, een volle neus: genoeg reden om vanavond gewoon lekker thuis te blijven in plaats van die geplande Funxtion les. Of grijp je dit excuus om niet te sporten dan net iets te enthousiast aan en had je best even lekker kunnen gaan zweten? Sporten bij verkoudheid: wanneer is dat oké en wanneer niet?

Dit doet sporten op een lege maag met je gezondheid

14 februari 2022

Het internet staat vol met claims over sporten op een lege maag. Volgens de één is het een wondermiddel om mee af te vallen, volgens de ander zou het weinig verschil maken of juist schadelijk zijn voor de gezondheid. Wat zijn de voordelen en de nadelen? De experts leggen het uit.

Achillespees blessure

14 februari 2022

Bij elke landing tijdens hardlopen komt er zo’n 5-7 keer je lichaamsgewicht op vooral voeten, knieën en achillespezen. Bij badminton is dat nog wat meer. Vooral die achillespezen hebben het erg zwaar.

7 mogelijke oorzaken van koude handen en voeten

14 februari 2022

Iedereen die weleens een lange schaatstocht of winterwandeling heeft gemaakt, kent het gevoel. Je vingers zijn gevoelloos en blauw geworden en je voeten voelen aan als ijsklompen. Oostindjer: “In een koude omgeving doet het lichaam er alles aan om de kern waar de vitale organen zich bevinden, warm te houden.

Fit op de piste!

14 februari 2022

Een heerlijke wintersportvakantie in het vooruitzicht? Twijfel niet en breng jezelf in de perfecte conditie! Wij hebben een speciaal trainingsprogramma voor u samengesteld.

Waarom zijn we vaker ziek in de winter?

14 februari 2022

Zodra de eerste blaadjes van de bomen vallen, voel je het alweer kriebelen in je keel. In de herfst en winter hoor je veel meer gesnotter om je heen dan in de lente en zomer. Ook krijgen meer mensen in de koude seizoenen griep. Hoe kan dat?