Nieuwsarchief

Het nieuws van Fysiotherapie De Lus

Checklist zorgverzekeringen

14 februari 2022

Het is verstandig om je zorgverzekering kritisch tegen het licht te houden. Ben je verzekerd voor de fysiotherapeutische zorg die je (misschien) nodig hebt? Betaal je niet te veel zorgpremie? En kunnen de kleine lettertjes nog voor verrassingen zorgen? Bekijk de checklist.

Gemotiveerd en gepassioneerd, maar het wordt ons wel moeilijk gemaakt

14 februari 2022

Fysiotherapeuten in Nederland behandelen veel mensen. Tot en met 2021 zijn 4,07 miljoen mensen door fysiotherapeuten behandeld. Fysiotherapie is een erg goedkope vorm van zorg. Slechts 1,3% van de totale zorguitgaven wordt besteed aan fysiotherapie. Het gemiddeld aantal behandelingen per patiënt neemt jaarlijks af. Nu gemiddeld op 8,6 behandelingen vanuit de aanvullende verzekering.

Hoeveel moet je minimaal bewegen om gezonder te worden?

14 februari 2022

Gezond zijn, worden en blijven is voor veel mensen erg belangrijk. Het is zelfs de meest genoemde motivatie voor mensen om te sporten en bewegen.  Sport en beweeg je voor een goede gezondheid, dan is het belangrijk om te weten hoeveel beweging (minimaal) nodig is voor een gezonde leefstijl.

Wetenschappelijk onderzoek nekpijn

14 februari 2022

Het is alweer even geleden dat er in de nieuwsbrief een bericht verscheen dat wij in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam meedoen met een onderzoek over de behandeling van mensen met nekpijn.