Kwetsbare ouderen

Veel mensen in Nederland en dus ook in Zwijndrecht worden steeds ouder.
Aan de ene kant leuk zolang u gezond en vitaal bent. Maar wat als het tegenzit... als u te maken krijgt met situaties waarbij u niet meer mobiel bent of kunt zijn?
Dat u afhankelijk bent, of dreigt te worden, van uw familie, vrienden of kennissen.  
In Nederland spreken we dan over kwetsbare ouderen, een groep mensen die de komende jaren alleen maar groter zal worden. 

Voor veel mensen geldt dat we op een bepaald moment in ons leven met zo'n situatie te maken gaan krijgen... Als de leeftijd toeneemt dan heeft u meer risico om afhankelijk te worden. Dit wil niemand, we willen heel graag zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren.
Eén van de dingen die ontzettend belangrijk zijn om zelfstandig te kunnen functioneren is mobiel blijven. Lopen, fietsen, autorijden, zelf boodschappen kunnen doen, op visite gaan, het zijn allemaal voorbeelden van mobiliteit.

Ons team van fysiotherapeuten is uitermate geschikt om u te helpen mobiel te blijven of weer mobiel te worden. Wij hebben ervaring en expertise met veel voorkomende ziektebeelden bij ouderen die de zelfstandigheid en/of mobiliteit in gevaar brengen. Ook richten wij ons op mantelzorgers, familie en vrienden om hen te voorzien van informatie en advies.
Hulpverlenen doe je samen en samen bereiken we meer en dit geldt helemaal voor kwetsbare ouderen.