SeniorFit@Home editie september - oktober 2023 is nu beschikbaar
03-09-2023
Robin en Thom hebben er voor gezorgd dat de nieuwe SeniorFit@Home weer online staat. U kunt kiezen om in onderstaande tekst het programma te downloaden en/of te printen.
Robin en Thom hebben er voor gezorgd dat de nieuwe SeniorFit@Home weer online staat. U kunt kiezen om in onderstaande tekst het programma te downloaden en/of te printen.
Deze nieuwe editie van SeniorFit@Home is opgedragen aan Kees Zantvoort.
Kees is de oprichter van Fysiotherapie De Lus en startte zijn praktijk op 24 september 1979 in een maisonnette in de Meerdervoortflat.
Excuses voor de vertraging maar de nieuwe SenioFit@Home is uit!
Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.
De toegankelijkheid van fysiotherapie in Nederland staat onder druk, zo blijkt uit recent nieuwsberichten. Het probleem werd afgelopen zaterdagavond belicht in het journaal en in Nieuwsuur, waarbij werd benadrukt dat steeds meer mensen de relatief goedkopere zorg in de eerste lijn ontlopen en in plaats daarvan direct naar het ziekenhuis gaan. Een voorbeeld dat werd aangehaald was knie-artrose, waarbij fysiotherapie vaak kan helpen om duurdere zorg te voorkomen of uit te stellen.
Efficiënt trainen in korte tijd kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk als je je tijd en inspanningen goed plant. Hier zijn enkele tips om effectief te trainen, zelfs als je beperkte tijd hebt.
De juiste zorg op de juiste plaats, is een term die al een paar jaar rondgaat in het zorglandschap. Ook is deze term veel terug te lezen in het Iza (Integraal zorgakkoord). De juiste zorg op de juiste plaats gaat over een betere samenwerking in de zorg tussen verschillende professionals. Dit kan op meerdere niveaus plaats vinden. Hoe groter we het maken hoe complexer het vaak wordt en hoe langer het duurt voordat de juiste zorg op de juiste plaats is geregeld.
Heeft u een basisverzekering en bent u onder behandeling bij een fysiotherapeut dan betaalt u deze kosten (helaas) uit eigen portemonnee. Dit geldt voor bijna alle behandelingen.
De uitzonderingen zijn:
Een verwijzing van de huisarts of specialist i.v.m. knieartrose of heupartrose wordt 12x vergoed.
Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie wordt 9x vergoed.
Ook voor jongens en meisjes tot 18 jaar wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering 9x. En er kan een aanvraag gedaan worden om nogmaals 9x vergoeding te krijgen.
Voor etalagebenen worden 37 behandelingen vergoed.
Bij COPD is het afhankelijk van de ernst van de aandoening hoeveel behandelingen er worden vergoed.
Heeft u een aandoening of ziekte die op de chronische lijst staat dan betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf, daarna wordt behandeling vergoed door middel van de basisverzekering.
Meldt u hieronder aan voor onze nieuwsbrief (6 x per jaar). We bewaken uw privacy. Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven.