Nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws van Fysiotherapie De Lus

Gewone fiets bijna twee keer zo gezond als e-bike

26-05-2023

Drie op de tien Nederlanders rijden inmiddels op een elektrische fiets. Ook relatief jonge fietsers zijn overstag. Is dat nou goed nieuws? Want trappen met ondersteuning is toch lang niet zo gezond als jezelf verplaatsen op een gewone fiets? De Fietsersbond en een bewegingswetenschapper zetten op een rij wat de verschillen zijn.

Toenemende kosten van aanvullende verzekeringen drukken toegankelijkheid fysiotherapie

30-05-2023

De toegankelijkheid van fysiotherapie in Nederland staat onder druk, zo blijkt uit recent nieuwsberichten. Het probleem werd afgelopen zaterdagavond belicht in het journaal en in Nieuwsuur, waarbij werd benadrukt dat steeds meer mensen de relatief goedkopere zorg in de eerste lijn ontlopen en in plaats daarvan direct naar het ziekenhuis gaan. Een voorbeeld dat werd aangehaald was knie-artrose, waarbij fysiotherapie vaak kan helpen om duurdere zorg te voorkomen of uit te stellen.

Trainen met weinig tijd

25-05-2023

Efficiënt trainen in korte tijd kan een uitdaging zijn, maar het is mogelijk als je je tijd en inspanningen goed plant. Hier zijn enkele tips om effectief te trainen, zelfs als je beperkte tijd hebt.

ZorgMies en Fysiotherapie De Lus bundelen hun krachten!

02-04-2023

De juiste zorg op de juiste plaats, is een term die al een paar jaar rondgaat in het zorglandschap. Ook is deze term veel terug te lezen in het Iza (Integraal zorgakkoord). De juiste zorg op de juiste plaats gaat over een betere samenwerking in de zorg tussen verschillende professionals. Dit kan op meerdere niveaus plaats vinden. Hoe groter we het maken hoe complexer het vaak wordt en hoe langer het duurt voordat de juiste zorg op de juiste plaats is geregeld.

Betaalt u zelf de behandeling bij de fysiotherapeut? U kunt deze kosten mogelijk aftrekken bij de belastingdienst.

02-04-2023

Heeft u een basisverzekering en bent u onder behandeling bij een fysiotherapeut dan betaalt u deze kosten (helaas) uit eigen portemonnee. Dit geldt voor bijna alle behandelingen.

De uitzonderingen zijn:
Een verwijzing van de huisarts of specialist i.v.m. knieartrose of heupartrose wordt 12x vergoed.
Bekkenfysiotherapie bij urine-incontinentie wordt 9x vergoed.
Ook voor jongens en meisjes tot 18 jaar wordt fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering 9x. En er kan een aanvraag gedaan worden om nogmaals 9x vergoeding te krijgen.
Voor etalagebenen worden 37 behandelingen vergoed.
Bij COPD is het afhankelijk van de ernst van de aandoening hoeveel behandelingen er worden vergoed.  

Heeft u een aandoening of ziekte die op de chronische lijst staat dan betaalt u de eerste 20 behandelingen zelf, daarna wordt behandeling vergoed door middel van de basisverzekering. 

Aanmelding nieuwsbrief

Meldt u hieronder aan voor onze nieuwsbrief (6 x per jaar). We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven.