Wetenschappelijk onderzoek nekpijn

09-09-2022

Het is alweer even geleden dat er in de nieuwsbrief een bericht verscheen dat wij in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam meedoen met een onderzoek over de behandeling van mensen met nekpijn. 

Het is alweer even geleden dat er in de nieuwsbrief een bericht verscheen dat wij in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam meedoen aan een onderzoek over de behandeling van mensen met nekpijn. Het doel van dit onderzoek was het in kaart brengen of verandering in gedachten over pijn, gevoel en gedrag die iemand kan hebben over zijn nekpijn van invloed zijn op de pijn of het herstel hiervan. 

Ilse en Jeffrey hebben totaal 5 mensen in de behandelkamer gezien en behandelt (volgens vooropgesteld plan van de onderzoekers) en de reacties waren veelal positief.
Door de actieve benadering kregen mensen meer inzicht en zelfregie over zijn of haar klachten en werd de brede visie op het gezondheidsprobleem gewaardeerd.
In sommige gevallen was de nekpijn die iemand had misschien niet helemaal verdwenen, maar was er wel meer duidelijkheid en grip op de klacht(en).
Een mooie stap vooruit voor de mensen die hier dagelijks mee te kampen hebben! 

Uiteraard wordt het onderzoek nog verder geanalyseerd door de onderzoekers. De resultaten kunnen we het komende jaar verwachten.
Wij zijn heel erg benieuwd of het gevoel wat wij hebben overeenkomt met de resultaten van het onderzoek.
Voor ons heeft het ook nieuwe inzichten en ideeën opgeleverd die onze behandeling weer sterker maakt.
En dit is hard nodig omdat wij mensen met nekpijn en rugpijn zeer regelmatig zien.

Het praktische deel van het onderzoek is voor Ilse en Jeffrey nu afgerond maar uiteraard 'stoppen' wij niet met deze behandelstrategie.
En wie weet komt er in de toekomst nog een mooi onderzoek op ons pad. U zal van ons horen!

Met vriendelijke groet,

Jeffrey Wolters, psychosomatisch fysiotherapeut Msc.