IMG 4117

SeniorFit@Home:In memoriam Kees Zantvoort

07-07-2023

Deze nieuwe editie van SeniorFit@Home is opgedragen aan Kees Zantvoort.
Kees is de oprichter van Fysiotherapie De Lus en startte zijn praktijk op 24 september 1979 in een maisonnette in de Meerdervoortflat.

Al heel snel kwamen daar collega’s bij, die gezamenlijk de praktijk hebben laten groeien en bloeien tot wat hij nu is.
Op 1 januari 2018 ging Kees met vervroegd pensioen om in datzelfde jaar samen met zijn vrouw Petie te verhuizen naar Almere. Energiezuinig wonen in het ”groen” in een mooie woning die klaar is voor de toekomst met een Voedselbos in de buurt. Een voor de handliggende keuze als je weet dat naast fysiotherapie en mindfulness het klimaat en behoud van de Aarde een passie van hem was.

 Kees was een fysio/manueel therapeut in hart en nieren, die hard werkte zowel in als buiten zijn behandelkamer. Hij stond te boek als een fijne maar strenge fysiotherapeut. Streng op het gebied van het uitvoeren en dan vooral goeduitvoeren van oefeningen of het nakomen van afspraken. “Discipline” en “Consequent zijn”, daar hield hij van.

Daarnaast was hij als praktijkeigenaar bezig met allerlei organisatorische zaken. Kees was een control-freak, een perfectionist en had een duidelijke visie met betrekking tot fysiotherapeutische hulpverlening.

Naarmate hij langer als fysiotherapeut werkzaam was, werd mindfulness steeds belangrijker ook in de benadering naar zijn cliënten. Hij raakte er steeds meer van overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Als collega had Kees soms zijn buien zoals elk mens heeft. Veelal goed benaderbaar en goed in zijn communicatie maar er waren ook momenten dat wij als collega’s wisten dat we nu even beter niet met Kees in gesprek konden gaan…    

 Kees leefde zijn leven zo gezond mogelijk. Bewegen deed hij als de beste: in zijn jonge jaren was hij een goede zwemmer en waterpolo-speler en heeft zelfs meerdere marathons gelopen (3x NY). Kwam altijd door weer en wind op de fiets vanuit Dordrecht naar de praktijk en at altijd biologisch. Hij was ook een avonturier, gek op de natuur. Hij maakte met zijn 4 kinderen één op één mooie reizen: puur quality-time!

Helaas is een gezonde leefstijl geen garantie om gezond oud te worden.
Kees overleed op 9 juni 2023 na een kort en hevig ziekbed. Ongelooflijk en triest, veel te kort kunnen genieten van zijn welverdiende pensioen!

 We wensen Petie, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte en kracht om dit verlies een plekje te geven.

Klik hier op de link om de nieuwe SeniorFit@Home te zien