De SeniorFit@Home editie maart - april is nu te downloaden!

13-03-2024

Robin en Thom hebben in deze nieuwe editie van SeniorFit@Home gekozen om de 'core' centraal te stellen. 

U heeft het vast weleens gehoord... "Deze oefeningen zijn goed voor mijn core". Of "Ik ben bezig om mijn core stability te verbeteren." 
Maar wat bedoelen we nu precies??
Core is vrij vertaald romp, dus core stability staat voor rompstabiliteit. 

Maar het verbeteren van core-stability mag wat ons betreft wat breder getrokken worden. Het is namelijk ook fijn als de mobiliteit van de romp naar wens blijft. Bukken, zijwaarts buigen, roteren en de rug hol maken... Kunt u het nog?


Het lichaamsgevoel wat betreft de romp is ook zoiets. Bent u nog in staat om bekken te kantelen, zonder dat de bovenrug en schoudergordel gaan mee bewegen?
Waarschijnlijk gaat dat in liggend op de rug wel goed.  Maar probeer het ook eens in zit en stand... Dat is al wat lastiger. 


Als u op uw zij ligt en uw been zijwaarts heft en ook een beetje naar achteren beweegt, lukt dit zonder dat de romp gaat draaien? Dit stukje hoort weer wat meer bij kracht en stabiliteit.

En zo zijn er nog heel veel meer voorbeelden... 
Uw romp gebruikt u de hele dag en is eigenlijk bij alle houdingen en bewegingen betrokken... U zou eens moeten weten hoeveel spieren de romp rijk is en hoe ze met elkaar samenwerken. 

Robin en Thom hebben daarom een aantal "core-oefeningen" op papier gezet! 
Veel plezier met oefenen! Klik hier voor de link.