Update coronavirus 19 maart

19-03-2020

Ten aanzien van Medifit zijn er geen veranderingen te melden. 
Medifit blijft vooralsnog gesloten tot 6 april. 
Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen we dit met u delen. 

We denken dat de fysiotherapeutische hulpverlening op afstand voor bepaalde mensen die tot de hoog risicogroep behoren heel zinvol kan zijn. 
Morgen testen we hoe het video-bellen / E-health consult plaats kan vinden.  
We wachten nog op meer informatie en een akkoord van de zorgverzekeraars over het mogen uitvoeren van een telefonisch consult.
Ook proberen we in deze hectische tijd om nog een aantal oefeningen, of zelfs oefenprogramma’s op de website te plaatsen.
Kortom er gebeurt heel veel!                                                                                                                                                                                    

Heeft u vragen of twijfels wat in uw geval een verstandige keuze is om te doen? 
Bel gerust! Onze medewerkers staan voor u klaar! Ons secretariaat is nog steeds iedere werkdag bereikbaar van 8.00 – 16.30 uur. 

Uw en onze gezondheid zijn momenteel het allerbelangrijkst!
Daarom graag nog even aandacht voor het volgende: 
 

Voor de 3 locaties van Fysiotherapie De Lus geldt het volgende: 
 

  • Wij hanteren alle algemene adviezen omtrent hygiëne en ‘social distance’ vanuit het RIVM en het KNGF (beroepsgroep fysiotherapie). Dit betekent dat alle gezonde personen zonder de genoemde klachten welkom zijn binnen onze praktijk. Door maatregelen van de huisartsen die aanwezig zijn op locatie De Lus en de Tienden is de wachtkamer erg rustig.
    De sportschool waarin locatie Eemzon is gevestigd is gesloten, waardoor het daar ook rustig is. U treft bij ons dus geen grote groepen mensen aan. Aanvullend passen wij binnen de praktijk enkele extra maatregelen toe. Naast het handen wassen, hoesten-niezen in de elleboog en het handen geven achterwege laten, maken we geen gebruik meer van lakens op de behandelbanken. Wij vragen u dan ook twee handdoeken mee te nemen naar uw afspraak. De therapeuten zullen na elk bezoek de behandelbank zorgvuldig reinigen.

     
  • Voor de hoog risico-patiënten hanteren wij het volgende beleid: Patiënten in de hoogrisicogroep (zoals hieronder gemeld) mogen op eigen verantwoordelijkheid naar de praktijk komen indien zij zich “goed” (niet verkouden) voelen. Omdat het de wens is om sociale contacten te vermijden willen wij graag zorg op afstand aanbieden. Het volledig stopzetten van de fysiotherapeutische hulpverlening op lange termijn kan mogelijk een ongewenste situatie opleveren voor het fysiek functioneren. Deze zorg op afstand kan bestaan uit telefonisch contact met daarin adviezen of indien gewenst een video-gesprek om bijvoorbeeld uw oefeningen voor thuis met u te bespreken.