Waarom iedere 40 plusser krachttraining zou moeten doen

13-12-2016

Iedereen weet dat bewegen goed is, maar dat juist de combinatie bewegen en krachttraining het beste werkt is minder bekend. Het idee is dat door krachttraining groeihormoon wordt gestimuleerd. Dat groeihormoon bevordert celherstel.

 

Door veroudering, vaak gecombineerd met minder bewegen, ontstaat vaak verlies aan spierkracht en spiermassa. Juist met krachttraining wordt dit verlies tegen gegaan. Maar er zijn veel meer voordelen. Zo wordt de aanmaak van botcellen verbeterd. Belangrijk in de strijd tegen botontkalking (osteoporose). Ook de suikeropname wordt beter. Dat is gunstig voor diabetespatiënten. En recent onderzoek toont de voordelen van krachttraining op Alzheimer. Er is wel een belangrijke maar...

 

Krachttraining kan bij een slechte uitvoering negatief werken. Ook bij problemen met bewegen door gewrichtsbeperkingen, artrose of met bijvoorbeeld hartproblemen vraagt krachttraining een evenwichtige balans en betrouwbare deskundige begeleiding.

 

De fysiotherapeut is als specialist in bewegen uw betrouwbare adres. De combinatie bewegen en kracht werkt altijd en voor iedereen. En voor elke leeftijd. Zelfs 100 jarigen kunnen nog vooruitgang boeken.

 

Dus met verstand: 40 PLUS Krachttraining DUS