Geriatriefysiotherapie: als bewegen niet meer vanzelfsprekend is

02-12-2016

Ouder worden gaat soms gepaard met gezondheidsklachten. Geriatriefysiotherapeut Fenna Verdenius kan u helpen als bewegen niet meer vanzelfsprekend is. 

 

Als u klachten ervaart doordat uw conditie achteruit gaat, uw kracht minder wordt en u wel eens last heeft van uw evenwicht bijvoorbeeld. Als lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden, huishoudelijk werk en het beoefenen van hobby’s moeilijker worden of de kans op vallen toeneemt.

 

Fenna heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende behandeling. Als geriatriefysiotherapeut behandelt zij ouderen, mensen met een hoge (biologische) leeftijd en/of met een complexe gezondheidsproblematiek. Bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, osteoporose of valproblemen.

 

Mogelijkheden en wensen

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen. Daarnaast geeft Fenna ook advies en voorlichting. Als het nodig is stemt zij de behandeling af met andere zorgverleners.

 

Behandeling, oefenen en advies

De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of oefenen van het opstaan uit bed of een stoel. Er wordt ook advies en voorlichting gegeven. Fenna behandelt op de praktijk en als het nodig is bij u thuis.

 

Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.