Neem wat vaker de trap

25-04-2016

Uit onderzoek is gebleken dat medewerkers op kantoor snel geneigd zijn om de lift te pakken. Dat blijkt uit onderzoek van het Diabetes Fonds. Daarom heeft het fonds de Nationale Traploopweek in het leven geroepen. Neem deze week dus de trap in plaats van de lift. Waarom?

 

Kampioen zitten

"Nederland is Europees kampioen zitten. Werknemers zitten gemiddeld 7,1 uur per werkdag", aldus Hanneke Dessing, directeur van Het Diabetes Fonds. "Dit cijfer is zorgwekkend en moet omlaag, werkgevers hebben hierin een essentiële rol. Ze kunnen hun werknemers verleiden te bewegen door bijvoorbeeld duidelijk aan te geven waar de trap is, lunchwandelen te stimuleren en staand werken te faciliteren.” Een veelal zittende leefstijl heeft grote nadelen voor de gezondheid.

 

Beweegmomenten

Het stimuleren van traplopen bij werknemers, zou na twaalf weken al een positief effect op fitheid, gewicht en bloeddruk hebben. Met traplopen worden gemiddeld zo'n 10 calorieën per minuut verbrand. Het inlassen van meerdere korte momenten van bewegen per dag zou helpen het metabool syndroom, voorloper van diabetes type 2, te voorkomen.

 

Moeite met traplopen? Snel buiten adem? Neem snel contact op met uw fysiotherapeut.