Soms loopt de ontwikkeling van een kind anders..

01-11-2016

Kinderen leren spelenderwijs. Door te bewegen en te spelen ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal verloopt dit zonder problemen. Bij sommige kinderen duurt het wat langer of verloopt de ontwikkeling anders. Als de ontwikkeling veel gaat afwijken van het gemiddelde dan is het van belang om te zoeken naar een oorzaak en het kind zo mogelijk te helpen. Dat kunnen de kinderfysiotherapeuten van Fysio De Lus: Jolanda SoaresLenneke van Boesschoten en Marjolein van Kempen

 

De kinderfysiotherapeuten zijn opgeleid om kinderen te begeleiden in iedere fase van hun ontwikkeling, van pasgeboren baby tot bijna volwassen. De klachten lopen dan ook zeer uit een. Denk aan een afgeplat hoofdje vanwege een voorkeurshouding bij baby's, zuig- of slikproblemen, moeite om mee te komen met de gymles, moeite met leren fietsen, een verkeerde pengreep, onhandig gedrag of een voetbalblessure. 

 

Kinderfysiotherapeuten benaderen het kind altijd op een manier die past bij de leeftijd en ontwikkelingsfase. Zo worden pasgeboren baby's vaak thuis behandeld zodat het kind niet teveel geprikkeld raakt en zal het spelelement op iedere leeftijd een grote rol spelen in de behandeling. Ook de oefenmaterialen zijn speels vormgegeven en aantrekkelijk. 

 

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken voor uw kind? Neem gerust contact met ons op.