30 Dagen geen alcohol met IkPas

01-03-2016

Via IkPas.nl gaan duizenden mensen de uitdaging aan om 30 of 40 dagen geen alcohol te drinken. 

 

IkPas is een uitdaging voor jezelf, om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Veel deelnemers van de eerste editie gaven aan onbewust een patroon hebben aangenomen waarbij het vanzelfsprekend was dat ze 1 of meerdere glazen alcohol per dag dronken. Door bewust een keuze te maken om wel of niet te drinken, doorbraken ze het patroon en was alcohol niet meer vanzelfsprekend. Ook heeft een groot deel van de deelnemers positieve lichamelijke veranderingen ervaren: ze voelden zich fitter en scherper, sliepen beter, vielen af en hadden een betere huid.

 

Fris begin

IkPas is de beweging in Nederland voor tijdelijk geen alcohol drinken. Bijna elk land heeft wel een soortgelijke actie: denk aan Dry January in Engeland en OcSober in Australie. Allen hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging jezelf aangaan.

 

Initiatienemers 

De initiatiefnemers van IkPas zijn de gezamenlijke GGD’en en instellingen voor verslavingszorg in Nederland, het Trimbos Instituut en de Hogeschool Windesheim. IkPas is de verzameling van al hun lokale en regionale activiteiten rond 30 of 40 dagen geen alcoholdrinken. Daarnaast doet Hogeschool Windesheim onderzoek naar de effecten op de gezond van 30 of 40 dagen alcohol drinken.

 

Wanneer

De 40 dagen actie loopt van woensdag 10 februari tot en met zondag 20 maart. De 30 dagen actie beslaat precies een maand, van 1 maart tot en met 30 maart.

 

Bron: www.ikpas.nl