Wat is een goede zorgpolis voor fysiotherapie?

30-11-2015

De zorgverzekeraars hebben de nieuwe premies en aanvullende pakketten bekend gemaakt. Voor de vergoeding fysiotherapie is zo’n aanvullend pakket van belang. Moet ik blijven of veranderen? Denk na: er valt echt wat te kiezen, maar het is niet gemakkelijk… Belangrijke overwegingen.

 

Gaat u al regelmatig naar de fysiotherapeut? Bent u blessuregevoelig, bekend met artrose, reuma, osteoporose, komt er een operatie aan of heeft u weleens moeite met bewegen? Dan doet u er verstandig aan om vergoedingen voor fysiotherapie ruim mee te nemen in uw keuze, maar dan nog…

 

Fysiotherapie is aanvullende polis

Ruim 90% van de behandelingen fysiotherapie worden vergoed vanuit uw aanvullende polis. TIP: Het is niet verplicht om uw basisverzekering en aanvullende verzekering bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten. U kunt kiezen voor een voordelige basisverzekering en op zoek gaan naar een aanvullende verzekering die het beste past bij uw wensen en situatie.

 

Ruime vergoeding fysiotherapie valt vaak tegen

Als u kiest voor een aanvullende verzekering met een ruime vergoeding voor fysiotherapie dan mogen wij als fysiotherapeut toch niet alle behandelingen uitvoeren, ook niet als we van mening zijn dat behandeling zinvol en nuttig is. U krijgt dus niet wat u heeft gekocht. Een vreemde zaak en onze beroepsorganisatie is dan ook in overleg met de verschillende zorgverzekeraars. Het geldt overigens weer niet voor alle zorgverzekeraars. Wij kunnen u adviseren.

 

Weinig onbeperkte polissen

Heeft u een aandoening die niet op de ‘chronische lijst’ staat, zoals: reuma, hartfalen en artrose dan ontstaan een nijpend probleem. Goede zorgpolissen hebben wel tot 36 zittingen in het pakket, maar dat is vaak te weinig voor deze klachten. Op dit moment zijn er nog maar twee polissen die onbeperkt fysiotherapie aanbieden, maar met ruim € 200 per maand zijn de bedragen erg hoog.

 

Vergelijken en informatie

U kunt veel informatie over vergoedingen vinden bij onze ‘beroepsorganisatie’ via: http://www.defysiotherapeut.com/vergoeding.html

U kunt uw zorgpremie vergelijken via: https://www.zorgverzekeringwijzer.nl/vergoedingfysiotherapeut

Uiteraard kunt u ons ook altijd persoonlijk benaderen…